General

De Catalunya al món

El compositor i pianista Albert Guinovart, conegut pels seus musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, entre altres, així com per la seva participació fent les bandes sonores de sèries de televisió com Nissaga de poder i El cor de la ciutat, és un dels protagonistes del segon dels concerts del “35è Festival Internacional de música Pau Casals“.

Albert Guinovart serà a l’escenari de l’Auditori Pau Casals del Vendrell, amb l’Orquestra Camera Musicae, i la soprano Marta Mathéu, el dimecres 15 de juliol, a les 22 h.

Comprar Entrades

Plegats han preparat un programa que porta el títol:  De Catalunya al món.

L’Orquestra Camera Musicae és dirigida per Tomàs Grau. És un programa amb obres de compositors catalans: Vistes al mar, d’Eduard Toldrà; Sant Martí del Canigó, de Pau Casals; Tres postals il·luminades, de Xavier Montsalvatge, o l’estrena d’Amoremes, del mateix Albert Guinovart. Obres que tenen des dels girs més tradicionals en forma de sardana o de poema simfònic il·luminat pel mar o la muntanya, fins les pinzellades de la Provença, l’Havana o Nova York que inspiren Montsalvatge o les lletres com els Amoreres sobre les que Guinovart deixa anar la seva imaginació.

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom, amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques.

El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari. D’ençà de la temporada 2008-2009, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors.

L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat. De manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Un conte de Nadal i Mediterráneo.

Amb aquest programa de divulgació del patrimoni musical català, l’Orquestra Camera Musicae desplegarà una gira de concerts per Alemanya, Txèquia i Suïssa aquest mateix estiu.

 

 

 

Programa de mà del concert