Notícies

The Gramophone Allstar Big Band

El proper dissabte 11 de novembre a les 20:30h del vespre, a l’Auditori Pau Casals, els The Gramophone Allstars Big Band ens presentaran el seu nou disc “Maraca Soul”.
Comprar Entrades

Després de l’aclamat “Jazzmaica”, que els va permetre fer 60 concerts arreu del país i fins i tot es va publicar al Japó, The Gramophone Allstars Big Band que va néixer a Barcelona la primavera de 2008 de la mà del saxofonista empordanès Genís Bou, torna amb nou disc, aquesta vegada obrint el ventall rítmic amb la mirada posada sobre altres illes del Carib. “Maraca Soul” afegeix nous colors com el boogaloo o el latin a la fórmula magistral de la banda: transformar perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’uns voluptuosos arranjaments per a big band.

En el repertori del nou disc hi trobem temes de procedències diverses, des de veritables clàssics fins a perles encara massa desconegudes. De Stevie Wonder a Harry Belafonte, de Ray Barretto als Slackers, dels Skatalites a Nina Simone. De Detroit a Kingston passant per Nova Orleans i el Spanish Harlem. Boogaloo, ska vintage, funk, calypso… Filtrant sempre aquests gèneres a través del peculiar prisma de la big band, amb prodigiosos arranjaments de tall jazzístic. I com sempre, aportant nous temes propis com el que signa en aquest cas Lluc Casares, “Tommy’s spaceship”.

The Gramophone Allstar Big Band, ampliada dins al format de big band hi conflueixen alguns dels músics més rellevants de la nova escena jazzística del país (entre ells Lluc Casares, Pep Garau, Vic Moliner…) amb la veu de Judit Neddermann i els cors de Kathy i Yolanda Sey.