Plaça del Tívoli

Pau Casals en imatges

Projecció a la Plaça del Tívoli
Entrada gratuïta

El Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila natal gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels trenta darrers anys de la seva vida. La Fundació Casals s’ha dedicat a aplegar tots els documents audiovisuals de Casals, restaurar-los i conservar-los: concerts, assaigs, reportatges, semblances, entrevistes, màster classes, testimonis…
Enguany es faran novament dues sessions a l’aire lliure, a la plaça Tívoli, just davant de l’Escola de Música, un espai públic magnífic per fer projeccions en una gran pantalla i amb so d’alta qualitat. Cada programa té una durada aproximada de 55 minuts i consta d’extractes de grans obres dirigides o interpretades per Pau Casals i breus fragments d’entrevistes o assaigs. Tots aquests documents són inèdits!
Aquestes vetllades es van enriquir l’any passat amb una primera part de música en viu que va tenir un gran èxit. Per iniciar el festival, rebrem dos dels més importants solistes del festival, el violoncel·lista Victor-Julien Laferrière i la flautista Magali Mosnier, que evidentment tocaran Bach!

Es podran veure les següents projeccions d’enregistraments de Pau Casals com a músic i com a director d’orquestra.

– Suite No. 1 BWV 1066 de J.S. Bach; Assaig i direcció d’orquestra
– Suite núm. 3 Parlant i tocant el violoncel en l’estil acadèmic i a la seva manera; donant classes magistrals.
Altres vídeos: Casals tocant el Trion nº1 de Mendelssohn, dirigint la Simfonia núm. 1 de Beethoven i fragments de El Pessebre.

Pau Casals en imatges

Projecció a la Plaça del Tívoli
Entrada gratuïta

Les pel·lícules de Casals en concert, assajant, fent classes o entrevistes mantenen un poder de fascinació sorprenent, malgrat l’antigor de les imatges. La força de comunicació de Casals, la seva capacitat per anar de dret al cor dels oients, tant tocant el violoncel com dirigint una orquestra o parlant, roman intacta a la pel·lícula. Cada vegada és una lliçó de música, però també de vida. La seva capacitat de meravellar-se davant una frase musical o davant els miracles de la natura i la seva fe inamovible en la humanitat són, més que mai, ben actuals.
A la primera part, el Festival Pau Casals es complau a rebre el cor Zongora i la seva directora, Montserrat Meneses. Aquest grup de joves cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Música Municipal Pau Casals, ha assolit una sòlida reputació, més enllà del Vendrell i de la zona de Tarragona.

Es podran veure les següents projeccions d’enregistraments de Pau Casals com a músic i com a director d’orquestra.

Pau Casals tocant la Suite per a violoncel sol nº1; dirigint el Magnificat; donant Master Classes.
Altres vídeos: Pau Casals tocant Schubert i El Cant dels Ocells; dirigint Mozart (la Simfonia Haffner) i Brahms (Simfonia No. 2).

 

Auditori Pau Casals
Tradueix