Bach i el Romanticisme
Josep Colom, piano

Quan se li va preguntar a Casals com interpretar a Bach, li agradava respondre: “Interpreta a Bach de la manera que interpretes a Chopin!” Però, immediatament, va afegir, per a pianistes que tinguessin massa llibertats: “Però també interpreta a Chopin com interpretes a Bach!” No hi ha dubte que Chopin, que venerava el Clavecí ben temperat, ho hauria aprovat.
Per a Casals, la distinció entre música clàssica i romàntica era artificial. Va pensar que els compositors de totes les èpoques havien posat totes les seves ànimes en les seves obres i que els intèrprets haurien de confiar en la seva sensibilitat per transmetre aquestes emocions.
A Josep Colom li agrada establir vincles entre compositors, sovint inesperadament climes poètics propers. El seu sorprenent programa és una petita obra mestra de la imaginació, que connecta Bach amb Beethoven i Chopin. Quan Josep Colom parla de la seva manera de concebre la seva carrera i la seva vida com a músic, troba paraules similars a Casals: “Considero que és un gran privilegi poder fer música i estic agraït a tots els que han fet el esforços per venir i compartir aquest miracle diari amb mi ”.

– El Clavecí ben temperat, preludi i fuga BWV 874 J.S. Bach
– Sonata per a piano en Re Major K. 576 W.A. Mozart
– Sonata per a piano en La bemol Major op. 110 L.v. Beethoven
– Successió improvisada de preludis del teclat clàssic ben temperat de J.S. Bach i dels estudis de F.Chopin

Entrada: 22€
Entrada amb descompte: 18€

juliol 17 @ 20:30
20:30 — 21:30 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix