Beethoven i la gran escola romàntica alemanya
Bruno Philippe, violoncel
Jérôme Ducros, piano
Bertrand Laude, clarinet
Nazan Fikret, soprano

Beethoven i la gran escola romàntica alemanya
Durant la Primera Guerra Mundial, la música va esdevenir un instrument de propaganda. A França, Anglaterra i Amèrica es van alçar veus per desterrar les obres dels compositors germànics, fins i tot de Beethoven! Casals estava indignat amb aquest nacionalisme estúpid i va crear una Societat Beethoveniana a Nova York. A més va continuar interpretant Schubert, Schumann i Brahms…
Aquest programa està dedicat a Casals i inclou la primera audició al Vendrell de la diabòlica Sonata a Kreutzer, transcrita per a violoncel per Czerny, un alumne de Beethoven. Sens dubte, a Casals li hauria agradat interpretar-la, però la partitura no es va descobrir fins a 1990… Aquest concert es fa ressò de la passió de Casals pels lieder –a l’abril de 1914 s’havia casat amb la soprano Susan Metcalfe i l’acompanyava sovint al piano–. També evoca el seu interès pel clarinet i, especialment, pel Trio op. 114 de Brahms.
El cartell està integrat per Bruno Philippe, estrella ascendent del violoncel, i dos joves músics de gran talent juntament amb un eminent intèrpret de múcica de cambra, Jérôme Ducros.

Sonata Kreutzer per a violoncel i piano Op. 47, L.V. Beethoven (arr. Czerny)

Tres romances per a clarinet i piano Op. 94, R. Schumann
Lieder, F. Schubert, R. Schumann, J. Brahms
El pastor sobre la roca, per a soprano, clarinet i piano D965, F. Schubert
Trio per a clarinet, violoncel i piano Op. 114, J. Brahms

Entrada: 25€

Entrada amb descompte:20€

 

juliol 14 @ 20:00
20:00 — 21:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix