Camerata XXI & Alexander Rudin
ORQUESTRA CAMERATA XXI
Alexander Rudin, violoncel

Tobias Gossmann, director

Entrada: 25 €

ORQUESTRA SIMFÒNICA “CAMERATA XXI”

Va ser fundada l’any 2003 amb músics de Tarragona i de la resta del país. Des d’aleshores s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i crítics, essent considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció de futur. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, Repsol i la Fundació Camerata XXI són les principals institucions públiques i privades que li donen suport. Des de la seva creació el director titular és Tobias Gossmann. El juny de 2008 l’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser escollida per oferir el concert oficial de presentació de la candidatura de la ciutat de Tarragona com a Capital Cultural Europea – 2016.

Destacable és la participació ininterrompuda de l’orquestra, des dels seus inicis, en el prestigiós Festival Internacional Pau Casals del Vendrell. El juny de 2009 l’orquestra va realitzar una gira pel Japó, actuant, entre d’altres, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka. País on van tornar l’any 2013.
Tobias Gossmann, director, va néixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals a la “University of Music and Performing Arts” de Viena, on estudià violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li concedí el diploma artístic amb els més alts honors.L’Orquestra Nacional de Tailàndia el convidà a dirigir una nit de gala a Bangkok per a celebrar el 70è aniversari de Sa Majestat, la Reina Sirikit de Tailàndia. El 2003 fou nomenat Director Musical i Director Principal de l’Orquestra Simfònica CAMERATA XXI.

Alexander Rudin, violoncel El violoncel.lista i director moscovita Alexander Rudin, es va graduar al 1983 a la Russian Gnesin Academy of Music. Va guanyar forces premis i concursos de violoncel, entre altres a Praga, Leipzig, Florencia, i Moscu. És un dels artistes més destacats de l’escena musical rusa actual. També és profesor de Moscow Conservatory. Ha enregistrat més de trenta discs. I és director de “Moscow Musica Viva”. Ha actuat al “Festival Internacional de música Pau Casals” els anys 1990, 2002

 

agost 16 @ 22:00
22:00 — 23:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix