Cobla Maricel – Concert del Tricentenari
Concert del TRICENTENARI (1714-2014)

“El so del setge”

COBLA MARICEL

Entrada: 15 €

Xavier Pagès, director
Inés Moraleda, mezzosoprano
David Puertas, narrador

 

El so del setge és un concert dramatitzat que narra els fets de l’11 de setembre de 1714 amb l’acompanyament musical de la cobla, una cantant i un narrador. No es pretén que la música sigui històrica —a la cobla li quedaven 150 anys per néixer—, sinó que sigui capaç d’evocar imatges i sentiments: la lluita, la defensa del país, la desolació, la joia… El pilar bàsic de l’espectacle és, doncs, el so de la cobla, la música que els grans autors dels segles XIX i XX han escrit per a cobla i que en aquesta ocasió ens serveix per a rememorar els fets ocorreguts a la capital catalana fa 300 anys.

La Cobla Maricel és una formació sitgetana que neix a partir de la suma de joves talents i músics amb una dilatada trajectòria dins del món sardanista. L’han dirigida prestigioses batutes com els mestres Jordi León, Xavier Pagès, Joan Jordi Beumala, Joan Josep Blay, Jaume Vilà, David Puertas i, des del 25 de desembre de 2010, en Jordi Paulí com a director titular..La temporada 2013 va gravar el seu primer CD, i va actuar al Festival Internacional de Música pau Casals del Vendrell amb el concert titulat “Km 0. Música de proximitat”.

Xavier Pagès, director
Ha estudiat piano, composició i direcció d’orquestra a Barcelona i Viena amb Margarita Serrat, Salvador Pueyo, Albert Argudo, Reinhard Schwarz i Georg Mark. L’any 1994 guanya el Concurs J. Mirabent i Magrans per a joves intèrprets amb el que estudiarà direcció i composició a l’Escola Internacional d’Estiu de Dartington. Ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi (2004-2010). Recentment ha estat guardonat amb el Premio de Composición Musical Andrés Gaos (A Coruña, 2013), un dels més prestigiosos certàmens europeu.

Inés Moraleda, mezzosoprano
Cursa estudis de Cant i Flauta travessera al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i el Master d´Òpera a la Royal Scottish Academy of Music & Drama de Glasgow, becada per la Fundació La Caixa i el British Council.
Canta regularment al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on ha participat en títols com Die Walküre, Parsifal i Das Rheingold de R. Wagner, L´Incoronazione di Poppea de Monteverdi, Les Mamelles de Tirésias de F. Poulenc, El Jugador de S. Prokofiev, Le Grand Macabre de Ligeti, Die Zauberflöte de Mozart.

 

“El so del setge”
– Per tu ploro   P. VENTURA (1817-1875)
– L’Emigrant    E. MORERA (1865-1942)
– L’Empordà   E. MORERA
– El testament d’Amèlia   J.LAMOTE DE GRIGNON (1872-1949)
– Juny   J. GARRETA (1875-1925)
– Camperola   E. TOLDRÀ (1895-1962)
– Girona 1808  R. VILADESAU(1918-2005)
– El rossinyol  TRADICIONAL
– El cant dels ocells  TRADICIONAL

juliol 31 @ 22:00
22:00 — 23:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix