Debussy i el seu amic Falla
Javier Perianes, piano

Javier Perianes torna al festival Pau Casals per primera vegada des de 2005. Quant de camí recorregut per qui aleshores només era un jove pianista molt prometedor i ara és una de les gran estrelles del piano mundial! El seu programa reuneix dos amics, Debussy i Falla, dos compositors que van marcar profundament la seva època.
Claude Debussy, que ja era un antigermànic furibund en l’àmbit musical, es va mostrar extremadament bel·licista el 1914. Però ben aviat, davant de tant patiment acumulat, va ser partidari d’una pau raonable. Va morir el 1918, vuit mesos abans de l’armistici. Els Preludis són una de les culminacions de la seva obra, que allibera la inspiració musical del dogal de les formes germàniques…
Per a Falla, l’època de la guerra va ser un moment d’intensa creació: Noches en los jardines de España, El sombrero de tres picos i El amor brujo. El 1919 va escriure la Fantasía bética per a Arthur Rubinstein, que l’havia d’interpretar a Barcelona, però va resultar tan difícil que no se la va poder aprendre a temps i no la va tocar fins a uns mesos més tard a Nova York!

Preludis. Llibre 1, C. Debussy
El amor brujo. Suite, M. de Falla
Fantasía Bética, M. de Falla

Entrada: 25€
Entrada amb descompte: 20€

juliol 20 @ 20:30
20:30 — 21:30 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix