El Cant dels Ocells – Tribut a Pau Casals
El cant dels ocells – The song of birds
Un projecte d’Akira Inoue

Un himne de pau i llibertat que traspassa fronteres
Un tribut a Pau Casals del Japó al món

L’abril de 1961 Pau Casals va visitar el Japó. L’impacte cultural i espiritual d’aquell viatge va ser molt gran. 55 anys després, del Japó arriba un tribut a Pau Casals, de la mà de la cançó popular catalana que ell va popularitzar com un himne de pau i llibertat que traspassa fronteres. El geni musical i els ideals pacifistes que defensà Pau Casals van ser compartits per molts joves japonesos. Entre ells, el brillant violoncel·lista Yoritoyo Inoue (1912-1996), havia estat enviat al camp de batalla durant la II Guerra Mundial, i retingut durant tres anys a la URSS, i després de l’encontre amb Pau Casals va transmetre la música i el missatge de Casals a les noves generacions, per tot el país.

El seu fill, Akira Inoue, ha impulsat aquest projecte “Renga- el cant dels ocells”. En el “renga”, un tipus de poesia col·laborativa, cada autor afegeix un fragment a un poema. Emprant “El cant dels ocells” com l’inici d’un gran poema, Akira Inoue ha convidat a músiques de diverses especialitats, a fer les seves pròpies interpretacions de la melodia, establint un diàleg musical enriquidor que connecta pobles i cultures. “El cant dels ocells” ha estat interpretat a tot el Japó, incloent la zona devastada per l’accident, el terratrèmol i tsunami de 2011, en concerts i tallers. Més de 35 artistes, des d’intèrprets d’instruments tradicionals japonesos a experts en música clàssica europea s’han afegit al projecte i a compartir lliurement les seves interpretacions des d’internet a www.thesongofbirds.com .

L’organització del projecte d’Akira Inoue a Catalunya està organitzat per la Fundació Pau Casals, el Consulat General del Japó a Barcelona, l’Auditori del Vendrell, l’Auditori de Barcelona, amb el recolzament especial de Kazushi Ono, director titular de l’OBC, i de Yuriko Ono, de l’Associació Japonesa d’Amistat amb Catalunya, el Museu de la Música, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el suport de l’empresa SUBARU

Programa

Roots of the Tree – Nataliya Gudziy
Dancing Girl – Nataliya Gudziy
Kobzari – Nataliya Gudziy i Akira Inoue
Melody of Life – Nataliya Gudziy, Akira Inoue i Aska Kaneko
Fusion -Yoshida Brothers
Hyakka-Ryoran – Yoshida Brothers
Moonlight Song – Yoshida Brothers i Akira Inoue
Nemure -Yoshida Brothers i Akira Inoue
Tsugaru Jongara-Bushi – Yoshida Brothers

El Cant dels Ocells – Aska Kaneko
El Cant dels Ocells – ESMUC Cello Ensemble
El Cant dels Ocells – Nataliya Gudziy
The White Wing – Nataliya Gudziy, Akira Inoue, ESMUC Cello Ensemble
Decollage/El Cant dels Ocells – Yoshida Brothers, ESMUC Cello Ensemble, Aska Kaneko
Rising – Yoshida Brothers , Akira Inoue, Nataliya Gudziy, ESMUC Cello Ensemble , Aska Kaneko

abril 23 @ 19:00
19:00 — 20:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix