Gandesa i serenitat de Bach
A l’església parroquial del Vendrell
Gerhard Weinberger, orgue

Grandesa i serenitat de Bach
Gerhardt Weinberger és el representant més prestigiós de la gran escola d’orgue germànica. És reconegut arreu del món pel seu virtuosisme i per la immensitat del seu repertori. Té una discografia considerable (integrals de l’obra de Bach, Krebs i Reger).
Està encantat de participar en el Festival Pau Casals i de poder tocar el seu orgue històric del Vendrell, construït el 1777 pel fabricant Ludwig Scherrer i magníficament restaurat per Casals i posteriorment pels Amics de l’Orgue.
Per evocar els difícils temps de la Primera Guerra Mundial ha elaborat un programa que contraposa la grandesa i serenitat de Bach i els drames viscuts per Max Reger i Louis Vierne. El 1914, Reger ja patia grans dificultats personals. La guerra el va trasbalsar i li va inspirar una última obra mestra uns mesos abans de morir, el maig de 1916, les Set peces per a orgue opus 145. Pel que fa a Vierne, va acceptar signar la sol·licitud de dispensa per tal que el seu fill pogués allistar-se a l’exèrcit amb 17 anys. Uns mesos més tard, el fill es va suïcidar i el pare va quedar desconsolat.

Toccata BWV 540, Coral BWV 659, J.S. Bach
Pièces dans le style libre Op. 31, L. Vierne
Peces per a orgue Op. 145, M. Reger
Coral BWV 663, Passacaglia BWV 582, J.S. Bach

Entrada: 15€
Entrada amb descompte: 10€

juliol 19 @ 21:00
21:00 — 22:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix