Julius Berger
JULIUS BERGER, violoncel

Entrada: 20 €

“Julius Berger és, sense cap dubte, un gran violoncel•lista. Toca amb un poder comunicatiu fascinant que prové franc i irresistible del seu instrument directe a la teva pròpia ànima.” The Guardian

El violoncel•lista alemany Julius Berger ha estat aclamat per la crítica per la seva perfecció tècnica, les seves fascinants profundes i meditades interpretacions, per la seva passió contagiosa i el seu goig espiritual en la creació musical. Com un crític de Los Angeles el va descriure : “El seu violoncel cantava com un home enamorat, alhora exigent, abraçant el món amb els braços oberts.”
El Sr. Berger ha aparegut com a solista amb diverses de les principals orquestres, incloent gires amb Bamberg Symphoniker, les Filharmòniques de Tòquio i Varsòvia, el Festival Strings Lucerne, l’Orquestra Kibbutz d’Israel i el conjunt iPalpiti.
Se l’ha pogut escoltar en les principals sales de concerts d’Europa i en festivals com el Rheingau Musik, Berliner i Wiener Festwochen, Lockenhaus, Salzburg, Tardor de Varsòvia i Takefu. A Amèrica del Nord, Berger ha actuat a la ciutat de Nova York, Washington DC, Atlanta, Chicago, Los Angeles, San Diego, San José, i Montreal.
Julius Berger ha dedicat una part important del seus concerts i enregistraments al redescobriment de les obres completes per a violoncel de Luigi Boccherini i Leonardo Leo, així com les obres més antigues escrites per a violoncel: la Ricercari de Gabrieli i Antonni . Ha obtingut una lloança mundial pels enregistraments de violoncel i piano d’obres de Paul Hindemith, obres de violoncel i orquestra de Bloch, Bruch, Dvorak, Strauss, Elgar i altres, i també per obres contemporànies de Cage, Hosokawa, Hölsky i Gubaidulina.
Nascut a Augsburg el 1954, Julius Berger va estudiar amb Walter Reichardt i Fritz Kiskalt a la Musikhochschule de Munic, amb Antonio Janigro al Mozarteum de Salzburg, i amb Zara Nelsova i a la Universitat de Cincinnati.
Ell és el director artístic del Festival de Asiago (Itàlia) i del Eckelshausener Musiktage.
És President del jurat del Concurs de Violí Leopold Mozart i ha estat membre del jurat de nombroses competicions internacionals. I de la Beca Pau Casals que atorga la Fundació Pau Casals.

Programa de concert
“Kol Nidré”, Synagogalweise für Violoncello solo (arr. J. Berger)
MAX BRUCH (1838-1920)

Suite núm. 3 per a violoncel BWV 1009
J.S.BACH (1685-1750)

10 Preludes (1974)
SOFIA GUBAIDULINA (1931)

El Cant dels Ocells POPULAR

agost 22 @ 22:00
22:00 — 23:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix