La nostàlgia del Segle de les Llums
Amandine Beyer i Gli Incogniti

La nostàlgia del Segle de les Llums
L’interès per la música barroca francesa, per Couperin i Rameau en particular, va començar molt cap a la fi del segle XIX. Després de l’escalada expressiva dels romàntics se sentia la necessitat de tornar a una música menys sobrecarregada. Davant l’horror de la guerra, el Segle de les Llums i la seva música van esdevenir alhora un refugi i una font d’inspiració.
Debussy va emprendre la composició de sis sonates segons l’esperit dels mestres del segle XVIII. Ravel va enllaçar amb la gran tradició dels tombeaux inspirats en l’època barroca i va dedicar el seu a Couperin. I, més sorprenent encara, Richard Strauss es va apassionar per la música de Lully i le Bourgeois Gentilhomme de Molière…
Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti, que van entusiasmar el públic del Festival Pau Casals l’any 2017 interpretant Bach i Vivaldi, tornen enguany per fer un apassionant descobriment de la culminació de la música barroca francesa que es clourà amb la primera audició de la famosa Apoteosi de Lully amb el text en català!

La Superbe. Sonade en trio, F. Couperin
Tombeau de M. de Sainte-Colombe, M. Marais
Sonata per a violí i continu núm. 11, J.F. Rebel
Cinquè concert per a clave, J.P. Rameau
La Bersan i Les misterioses barricades per a clave, F. Couperin
Apothéose de Lully, F. Couperin

Entrada: 25€
Entrada amb descompte: 20€

juliol 17 @ 20:30
20:30 — 21:30 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix