L’Orquestra del Festival Pau Casals
Alexander Janiczek i Lily Francis, concertino
Claudio Martínez-Mehner, piano
I els joves músics del projecte Marlboro

A Marlboro, Casals va impartir classes magistrals i va dirigir l’orquestra que va unir tots els participants. Durant els assajos, era molt exigent, perquè volia que els joves músics ho fessin el millor possible, fugissin de la rutina i la superficialitat i se submergissin en la bellesa i l’emoció. “No es tracta de tocar notes, sinó de fer música” era un dels seus lemes preferits. I podia fer que repetissin un fragment una vegada i una altra fins que no se sentia satisfet.

No tingueu cap dubte que els joves músics que han vingut al Vendrell han rebut els mateixos consells per inspirar-se en Casals, i que el mateix entusiasme il·luminarà el concert d’aquesta nit.

El programa convida a assolir aquest ideal, i comença amb un quintet meravellós de Mendelssohn, compost poc després del seu Concert per a Violí, que sona bastant “simfònic”. Pel que fa al Concert de Bach i Divertimento de Bartók, les dues obres mestres tenen en comú la profunda emoció que transmeten els seus moviments lents i l’impuls irresistible dels ràpids.

Programa:

Felix Mendelssohn: Quintet per a dues violes n. 2 en si bemoll major, op. 87
Johann Sebastian Bach: Concert per a piano en re menor, BWV 1052
Béla Bartók: Divertimento per a orquestra de corda 

Entrada: 29 € / 25 € descompte

juliol 22 @ 20:00
20:00 — 21:30 (1h 30′)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix