Pau Casals en imatges: Casals a les Nacions Unides i a Marlboro
Auditori del Tívoli

Entrada Gratuïta amb reserva prèvia

L’any 1958 Pau Casals va ser convidat a l’Assemblea General de les Nacions Unides i l’any 1963 va tornar-hi per dirigir El Pessebre. Per tercera vegada, el 24 d’octubre de 1971, va ser convidat pel secretari general U-Thant, que li va atorgar la Medalla de la Pau. Casals va dirigir la primera interpretació de l’Himne per a les Nacions Unides, que li havien encarregat. Amb l’Orquestra del Festival Casals de Puerto Rico, també va dirigir dues obres de Bach, i comptava amb els grans músics que havien estat al seu costat des del primer Festival de Prada com a solistes: els pianistes Horszowski, Istomin i Serkin, i els violinistes Stern i Schneider. Va pronunciar el seu famós discurs sobre la pau en què va dir «I am a Catalan», i va tocar El cant dels ocells.

Veurem grans fragments del concert i del discurs de Casals a les Nacions Unides. També hi haurà imatges de Marlboro (amb Casals dirigint i ensenyant) i algunes imatges del concert a la Casa Blanca.

Abans de la projecció, gaudirem d’un breu concert a càrrec dels joves talents de l’Orquestra del Festival que interpretaran obres de Mozart, Bach i Casals.

Johann Sebastian Bach: Concert per a tres pianos, BWV 1064
Johann Sebastian Bach: Concert per a dos violins, BWV 1043
Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia núm. 35, KV385, “Haffner”
Pau Casals: Himne de les Nacions Unides
Popular catalana: El cant dels ocells (harmonització de Pau Casals)

juliol 21 @ 20:00
20:00 — 21:30 (1h 30′)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix