Montserrat Torrent
A l’Església Parroquial del Vendrell

CONCERT D’ORGUE

MONTSERRAT TORRENT, orgue

 

A l’edat de 5 anys es va iniciar en l’estudi del piano, sota la direcció de la seva mare, Àngela Serra, que fou deixeble d’Enric Granados. Consolidà els seus estudis a la Acadèmia Marshall, que va haver d’interrompre per la guerra civil espanyola. Finalitzada aquesta, continuà l’estudi del piano, fins al grau de Virtuosisme, amb els mestres Blay Net i Carles Pellicer, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, completant les altres disciplines d’Harmonia, Contrapunt, etc. .

Cursà la carrera d’orgue, també a l’esmentat Conservatori, amb el mestre Paul Franch, obtenint el Premi d’Honor i el Premi Extraordinari del Excel·lentíssim Ajuntament de Barcelona i amplià els seus coneixements a Paris, amb Nöelie Pierront, amb una beca de l’Institut Francès. Tot seguit, becada per la Fundació Joan March, estudia a Siena (Itàlia) amb els mestres Ferdinando Germani i Helmut Rilling.

Atreta especialment per la interpretació de la música ibèrica, estudia amb Santiago Kastner, Luigi Ferdinando Tagliavini i amb el P. Gregori Estrada.

Nomenada, per concurs, catedràtica d’orgue del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, inicia una doble i intensa activitat, docent i concertística, donant recitals a tot l’Estat Espanyol, Europa, Nord d’Africa, Estats Units, Canadà i Amèrica Llatina.

Durant molts anys ha col·laborat assíduament amb les orquestres Nacional de España i Ciutat de Barcelona.

Ha enregistrat nombroses gravacions a orgues històrics. Una d’elles, dedicada a Cabanilles, obtingué el Premi de la Acadèmia Charles Cross de París.

Dedicada de ple al repertori de la música antiga espanyola, dóna, regularment, cursos d’aquesta matèria a Santiago de Compostela, dins el marc de “Música en Compostela” i en altres ciutats de la península i de les Illes Balears, com també Masterclasses a diferents països europeus, Estats Units i Canadà.

Ha estat guardonada, pel Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Música 1996. El Ministerio de Cultura, li ha concedit la Medalla de Plata del Merito Artístico en las Bellas Artes. L’Ajuntament de Barcelona li ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Artístic. Es acadèmica corresponent de la Real de Bellas Artes de Granada. Li ha estat otorgada la Medalla del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, i la Medalla Francesc Macià, de la Conselleria de Treball, pel Govern de la Generalitat de Catalunya, en premi a la seva constància i dedicació en las seva activitat laboral, ha estat nomenada Doctora Honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona, i recentment ha rebut el Premi d’Honor de la Revista Musical Catalana.

Preu entrada: 6 €

Venta d’entrades abans del concert a la mateixa Església Parroquial del Vendrell

Per a més informació:

maig 11 @ 21:00
21:00 — 22:00 (1h)

Església Parroquial del Vendrell

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix