Pau Casals en imatges: Casals, director d’orquestra
Auditori del Tívoli

Entrada Gratuïta amb reserva prèvia

Fragments d’assajos i entrevistes

Per celebrar el centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals, s’han organitzat dues grans exposicions simultànies, una al Museu de la Música de Barcelona i l’altra al Museu Pau Casals. Malauradament, els prestigiosos concerts que s’havien programat a Barcelona i arreu del món per retre homenatge a l’excepcional aventura musical i social de l’Orquestra Pau Casals es van haver de cancel·lar per la pandèmia.

Sens dubte, Pau Casals va ser tan bon director d’orquestra com violoncel·lista, però la fama com a violoncel·lista va eclipsar d’alguna manera els seus èxits com a director. Això també es deu al fet que durant les dècades dels anys vint i trenta, Casals no va tenir temps per acceptar invitacions per dirigir orquestres que no fossin la seva. Després de la Guerra Civil Espanyola, a més del seu oratori El Pessebre, només va dirigir al Festival de Prada, al Festival de Puerto Rico i al Festival de Música de Marlboro. Això va impedir fer créixer la seva fama com a director. Tanmateix, per sort hi ha molts documents, que encara no s’han publicat, que demostren la seva genialitat. Alguns d’aquests documents, es mostraran per primer cop aquesta nit.

Abans de la projecció, gaudirem d’un breu concert amb el brillant jove violoncel·lista Johannes Gray, guanyador del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes del 2018, que interpretarà obres de Beethoven, Brahms i Haydn.

Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 3 en Mi bemoll major, op. 55, “Heroica”
Johannes Brahms: Simfonia núm. 3 en Fa major, op. 90
Franz Joseph Haydn: Simfonia núm. 102 en Si bemoll major

juliol 12 @ 20:00
20:00 — 21:30 (1h 30′)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix