Primera gira de Casals pels Estats Units
Sara Blanch, soprano
Marco Evangelisti, piano
Claudi Arimany, flauta
Johannes Gray, violoncel

El 1901, Pau Casals va fer la seva primera gira pels Estats Units amb Emma Nevada, una cantant nord-americana, una de les sopranos de coloratura més eminents de la història del cant. Té el seu medalló a la tomba de Bellini, al costat dels de Malibrán i Pasta, i el país va donar el seu nom a una locomotora. La gira, de vuitanta concerts, va comprendre 7.000 km, de Nova York a San Francisco. Casals i la resta d’instrumentistes (un pianista i un flautista) van acompanyar Emma Nevada en les seves àries i cançons virtuoses, però també van protagonitzar algunes obres sols per deixar que la soprano descansés.

Vam demanar a Sara Blanch, una de les sopranos més brillants i sensibles d’avui dia, que durant una nit es posés a la pell d’Emma Nevada per recrear un programa i una atmosfera semblants als que havien aconseguit despertar el gran entusiasme del públic nord-americà. Una experiència única i increïble!

Per ajudar-la, va escollir dos músics catalans experimentats, Claudi Arimany i Marco Evangelisti, i un jove violoncel·lista nord-americà, Johannes Gray.

Programa:

Àries i melodies de Mozart (Le nozze di Figaro), Rossini (Il barbiere di Siviglia), Bellini (La sonnambula, I Puritani), Gounod i Delibes.
Peces instrumentals de Mozart, Kuhlau, Fauré, Saint-Saëns i Dvořák.

Entrada: 25 € / 20 € descompte

 

juliol 13 @ 20:00
20:00 — 21:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix