Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié
“Els fruits saborosos”

Entrada: 15 €

Amb la publicació l’any 1906 d’Els fruits saborosos, Josep Carner, amb només vint-i-dos anys, entra a la història de la literatura catalana com a figura cabdal del Noucentisme.Més tard serà conegut com el “príncep dels poetes”.
El concert “Els fruits saborosos” de Vicens Martín, no vol ser més que la interpretació d’onze dels divuit poemes del llibre de Carner, a càrrec d’ una formació de quinze músics i una veu femenina. Els set poemes restants són recitats sobre un acompanyament musical. D’aquesta manera, tot el llibre original de Josep Carner queda recollit en aquesta obra musical original.
Els fruits saborosos és un recull de 18 poemes relacionats amb algun fruit. Però els veritables protagonistes són personatges en diferents estats de la vida: infantesa, maduresa, vellesa, joventut… I les seves emocions són dibuixades amb la saviesa i el domini de la paraula de Josep Carner mitjançant metàfores relacionades amb les fruites.
Infants que estan descobrint el món, gent gran que viu el seu escàs futur amb resignació, o joves plenes d’energia i il·lusió. Tots ells queden immortalitzats als diferents poemes amb la descripció de les seves emocions. I quin millor llenguatge que la música per a parlar d’emocions.
Tot això interpretat per la veu de Gemma Abrié, versàtil i carismàtica amb un gran coneixement de llenguatges tan diversos com són el jazz més tradicional, el funk, o la cançó d’autor catalana.

abril 4 @ 22:00
22:00 — 23:00 (1h)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Auditori Pau Casals
Tradueix