La programació del Temporada finalitza amb la Camerata XXI

Punt i final a la programació del Temporada d’aquest semestre. Serà aquest dissabte, a l’ Auditori Pau Casals , amb l’ Orquestra Camerata XXI , que presenta el concert ‘Tendències’.

La música, des dels seus inicis, ha expressat sentiments, estimulat emocions, pensaments i idees però són les noves tendències i les creixents industries artístiques i culturals les que han aconseguit donar un gir de 180 graus als antics estereotips i dur a molts compositors a tenir una mirada més amplia i transversal d’allò anomenat “Música”. Alguna cosa ha canviat en la mirada del compositor durant el segle XX i sobretot en aquest segle XXI.
Compositors com Wojciech Kilar, Karl Jenkins o William Walton s’han endinsat en les noves tendències i interessat en les manifestacions més rellevants i actuals de la creació musical: el cinema i la publicitat. Atrets per un discurs musical diferent, més contemporani i d’acord amb el context sociocultural, intel·lectual i econòmic que els envolta han utilitzat recursos i metodologies experimentals per desenvolupar una nova estètica en la creació contemporània, molt més propera a l’espectador i al servei de la imatge.
Aquest dissabte el públic de l’ Auditori Pau Casals podrà gaudir de l’estrena absoluta de ‘Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra’ del barceloní Miquel Ortega.

L’ Orquestra Camerata XXI va ser fundada l’any 2003. Des d’aleshores ha estat l’orquestra de l’ Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment l’orquestra combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. L’orquestra rep el suport de l’ajuntament de Reus i de la Fundació Privada Camerata XXI.
El juny de 2009 i març de 2013 l’orquestra va realitzar dues gires pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka.

Intèrprets:
Miguel Romea, director
Miquel Ortega, piano
Orquestra Camerata XXI

Repertori:
Two pieces from Henri V film, W.Walton
Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra, M. Ortega
Palladio for string orchestra, K. Jenkins
Orawa, W. Kilar

Per comprar entrades, cal adreçar-se a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), de 10 a 14h. Es poden comprar també al web www.ticketea.com i al mateix dia de l’espectacle, a partir de les 18h, a l’ Auditori Pau Casals.

‘TENDÈNCIES’ CAMERATA XXI
Dia: Dissabte 18 de maig
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20,30 h
Preu: 15 euros
Preu amb descompte: 12 euros

T'ha agradat? Comparteix-ho!

0 comments on “La programació del Temporada finalitza amb la Camerata XXI

Comments are closed.

Auditori Pau Casals
Tradueix